Cāļa cepetis Klasiskais
EAN kods | |
---|---|
~1.8kg | 640272 |
Sastāvdaļas
cālis 87%, ūdens, sāls, dekstroze, augu valsts šķiedrvielas (satur ceļtekas un zirņus), garšvielas, garšaugi, aromatizētāji.
Produktā iespējama šādu alergēnu klātbūtne: kvieši, soja, piens, sinepes, selerijas.
Preparation
1h pirms gatavošanas paturiet cāli istabas temperatūrā. Pirms lietošanas produktu uzsildīt, līdz gaļas iekšējā temperatūra sasniedz vismaz +75 °C.
Cepeškrāsnī: noņemiet dekoratīvo iepakojumu un nogrieziet vienu stūri, lai cepšanas laikā radušies tvaiki varētu izplūst no maisa. Lieciet cāli iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 180 °C, izmantojot gaisa rotācijas programmu. Lai pagatavotu 1,6 kg cāļa, nepieciešama pusotra stunda. Ja svars ir lielāks, pievienojiet 5 minūtes cepšanas laika katriem 100g. 10-15 minūtes pirms gatavošanas laika beigām, noņemiet cepammaisu, lai āda kļūtu zeltaini brūna. Gatavošanas laika beigās pārlejiet cāli ar sulu, kas sakrājusies cepamtrauka apakšā, tad cālis būs sulīgāks. PADOMS! Pirms gatavošanas varat nenogriezt cepammaisa stūri un cept cāli noslēgtā cepammaisā. 15-20 minūtes pēc cepammaisa uzpūšanās, izduriet cepammaisā caurumu vai nogrieziet stūri. Uzmanieties no karstā tvaika, kas izplūst no maisa! Šādi rīkojoties, cepammaiss gatavošanas laikā nepielips pie cāļa un to būs vieglāk noņemt. Cepšanas laikā neļaujiet cepeškrāsns temperatūrai pārsniegt 200 °C. Pirms pasniegšanas ļaujiet cālim 10-15 minūtes nostāvēties.
Karstā gaisa cepeškrāsnī: izņemiet cāli no cepammaisa un cepamtrauka un ievietojiet to cepeškrāsnī. Cepiet 180°C 40 minūtes, tad apgrieziet cāli, novietojot ar krūts daļu uz augšu, un cepiet vēl 40 minūtes. Pirms pasniegšanas ļaujiet cālim 10-15 minūtes atpūsties.
Uzglabāšana:
0…+4 ºC
100 g produkta vidēji satur: | |
---|---|
Enerģiskā vērtība | 563 kJ / 135 kcal |
Tauki | 7.3 g |
Tostarp piesātinātās taukskābes | 1.8 g |
Ogļhidrāti | 1.2 g |
Tostarp cukuri | <0.5 g |
Olbaltumvielas | 16 g |
Sāls | 1.1 g |