Liellopa gaļas klopsis

EAN kods
400 g 4750174002794

Sastāvdaļas

Liellopa šķiņķa gaļa 100%.

Preparation

Iesakām pusstundu pirms gatavošanas paturēt gaļu istabas temperatūrā.

  • Uzkarsējiet pannu, pievienojiet mazliet eļļas un apcepiet to no abām pusēm. Sasmalciniet 1 sīpolu un acepiet to. Lieciet apcepto sīpolu un gaļu sautēšanas katlā, pievienojiet mazliet šķidruma (~ 250 ml) un sautējiet uz lēnas uguns, līdz gaļa kļūst mīksta. Izņemiet gaļu no trauka un pagatavojiet mērci, pievienojot 2 ēd.k. miltu un 150 g skābā krējuma. Pievienojiet sāli un piparus. Ievietojiet gaļu pagatavotajā mērcē un brīdi pavāriet.
  • Uzkarsējiet pannu ar mazliet eļļas un uzlieciet gaļu uz tās. Pannai jābūt karstai, bet tā nedrīkst dūmot. Pirms cepšanas varat nosusināt gaļu ar papīra salveti. Cepiet gaļu aptuveni 3 minūtes no katras puses, tad uzlieciet pannai vāku un ~2 minūtes pasautējiet uz lēnas uguns. Cepšanas beigās pievienojiet sāli un piparus.

Liellopu gaļai ir trīs dažādi pagatavošanas veidi:

  • Labi izcepts – gaļas iekšējā temperatūra vismaz +72°C.
  • Vidēji izcepts – gaļas iekšējā temperatūra no +60 līdz +65°C.
  • Pusjēls/asiņains – gaļas iekšējā temperatūra no +50 līdz +57°C.

Gaļu apsedziet ar foliju un atstājiet to ~5-10 minūtes atpūsties. Pasniedziet karstu.

Uzglabāšana:

0…+4 ºC

100 g produkta vidēji satur:
Enerģiskā vērtība 547 kJ / 130 kcal
Tauki 5.0 g
Tostarp piesātinātās taukskābes 1.7 g
Ogļhidrāti <0.5 g
Tostarp cukuri 0 g
Olbaltumvielas 21 g
Sāls 0.13 g