Liellopa gaļas klopsis
| EAN kods | |
|---|---|
| 400 g | 4750174002794 |
Sastāvdaļas
Liellopa šķiņķa gaļa 100%.
Preparation
Iesakām pusstundu pirms gatavošanas paturēt gaļu istabas temperatūrā.
- Uzkarsējiet pannu, pievienojiet mazliet eļļas un apcepiet to no abām pusēm. Sasmalciniet 1 sīpolu un acepiet to. Lieciet apcepto sīpolu un gaļu sautēšanas katlā, pievienojiet mazliet šķidruma (~ 250 ml) un sautējiet uz lēnas uguns, līdz gaļa kļūst mīksta. Izņemiet gaļu no trauka un pagatavojiet mērci, pievienojot 2 ēd.k. miltu un 150 g skābā krējuma. Pievienojiet sāli un piparus. Ievietojiet gaļu pagatavotajā mērcē un brīdi pavāriet.
- Uzkarsējiet pannu ar mazliet eļļas un uzlieciet gaļu uz tās. Pannai jābūt karstai, bet tā nedrīkst dūmot. Pirms cepšanas varat nosusināt gaļu ar papīra salveti. Cepiet gaļu aptuveni 3 minūtes no katras puses, tad uzlieciet pannai vāku un ~2 minūtes pasautējiet uz lēnas uguns. Cepšanas beigās pievienojiet sāli un piparus.
Liellopu gaļai ir trīs dažādi pagatavošanas veidi:
- Labi izcepts – gaļas iekšējā temperatūra vismaz +72°C.
- Vidēji izcepts – gaļas iekšējā temperatūra no +60 līdz +65°C.
- Pusjēls/asiņains – gaļas iekšējā temperatūra no +50 līdz +57°C.
Gaļu apsedziet ar foliju un atstājiet to ~5-10 minūtes atpūsties. Pasniedziet karstu.
Uzglabāšana:
0…+4 ºC
| 100 g produkta vidēji satur: | |
|---|---|
| Enerģiskā vērtība | 547 kJ / 130 kcal |
| Tauki | 5.0 g |
| Tostarp piesātinātās taukskābes | 1.7 g |
| Ogļhidrāti | <0.5 g |
| Tostarp cukuri | 0 g |
| Olbaltumvielas | 21 g |
| Sāls | 0.13 g |